Po suchém a polosuchém cideru přichází Tátův sad, český výrobce řemeslných ciderů, s další novinkou. Do třetice pro vás Táta Jan Abt připravil suchý jemně perlivý chmelený cider. Osvěžující nápoj vstoupil do prodeje na konci tohoto léta.

Vyváženému suchému chmelenému cideru přidávají vybrané odrůdy chmele trochu citrusové vůně a charakteristickou hořkost, která příjemně ozvláštňuje jeho chuť. Stejně jako ostatní druhy ciderů z Tátova sadu se vyrábí tradiční anglickou metodou s dlouhým zráním v tancích ze starých odrůd jablek. V závěrečné fázi výroby se pak cider chmelí. Tento proces probíhá za studena a trvá celý jeden měsíc. Výsledný nápoj s obsahem 6,2% alkoholu se pak plní do třetinkových nebo tři čtvrtě litrových lahví.

Ve své nabídce měl Tátův sad doposud cider suchý a polosuchý. Tátův sad je specifický především tím, že jeho výroba a vše s ní spojené, od roubování stromů, zemědělské činnosti, přes fermentaci, lahvování a ochutnávání probíhá na jednom místě – na rodinném statku Abtových v Líšnici u Prahy.

Všechno mají na starost Táta Jan a Máma Kateřina, za zdatné asistence jejich dětí Aničky a Honzíka, odbavovat nával objednávek jim pomáhají Vašek s Magdou. Osvěžující nápoj vzniká fermentací čerstvě vylisovaného jablečného moštu. Zdejší jablka pocházejí ze starých odrůd vysokokmenných sadů a dále ze speciálních anglických a francouzských odrůd, které dávají hořká jablka, s vysokým obsahem taninu. V případě suchého cideru se nepřidává žádný cukr, nápoj je tak akorát hořký, plný chuti, s jemnou kyselinkou a obsahem alkoholu 6,2%. Polosuchá varianta je oproti té suché sladší, moštovější, protože do ní Táta přidává špetku třtinového cukru. Nižší obsah alkoholu 5,4% a jeho svěží chuť potěší ty, kteří se ještě k suchému nepropili.

O Tátově sadu

Tátův sad je rodinná značka jablečných ciderů a přírodních limonád, která vstoupila na trh v roce 2016. Rodina Abtových, Táta Jan, Máma Kateřina a děti, vyrábí cidery tradiční anglickou metodou z čerstvě lisovaného jablečného moštu. Jako jediný výrobce na našem trhu, má v rukách celý proces výroby od roubování stromů, zemědělské činnosti, přes fermentaci, lahvování až po finální dovoz ke svým zákazníkům. Pro výrobu používá plody ze starých odrůd jabloní pěstovaných na vysokokmenných podnožích a speciální anglické a francouzské odrůdy hořkých jablek s vysokým obsahem taninu. Celá výroba je samozřejmě ekologická, s respekt k přírodě a tradičním způsobům hospodaření.

 

  • 2002 jdeme na Líšnici strávit prázdniny
  • 2004 prázdniny se protáhly na dva roky
  • 2005 kupujeme statek
  • ….dlouháááá a nááááročnááá rekonstrukce statku do původní podoby
  • 2011 chceme se živit prací v místě
  • 2012 dokupujeme hektary pozemků
  • 2014 vyrábíme prvních zkušebních 14 tisíc litrů
  • 2015 kvasíme, papírujeme, ochutnáváme
  • 2016 oficiálně vstupujeme na trh
  • 2017 letos vyrobíme 150 tisíc litrů

O autorovi

Paul Jobs
Business Blogger

Svůj job můžete milovat a nebo nenávidět. V obou případech je to prostě jen prostředek k získání dalších prostředků, avšak existují sorty lidí, kteří to prostě dokáží dělat jinak. Jak?

Komentáře

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. more information

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zavřít