Signore e Signori,

vítejte u mého nového pořadu, který bude zaměřený na zdravé pochoutky a jídla, které si zvládnete uvařit sami. Dnešní pochoutkou je tradiční jídlo z mé domovské, slunné Itálie a to rizoto. Pojďme si říct, jak uděláme takové houbové rizoto, u kterého nebudeme muset stát hodiny u plotny.

Na 4 porce budeme potřebovatUnknown-2

  • 250 g rýže (nejlépe Basmati)
  • 4 lžíce másla
  • petrželku
  • sůl, pepř
  • 300 g lesních hub (nejlepší jsou čerstvé, ale mohou být i mražené)
  • 1 cibuli, 2 stroužky česneku
  • zeleninový vývar (může být z kostky)
  • 70 g parmazánu (20g na posypání)
  • 1 lžíce citronové šťávy

Nakrájenou cibuli a česnek si zpěníme na 3 lžících másla. Přidáme propláchnutou rýži a důkladně promícháme. Přilijeme 500 ml zeleninového vývaru (množství vývaru se může lišit dle typu rýže a doby dušení), osolíme a opepříme dle chuti. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a podusíme houby, které osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Spolu s hotovými houbami přidáme k rýži i parmezán a zamícháme. Hotové rizoto posypeme parmezánem, a je hotovo.

Dejte nám vědět, jak vám houbové rizoto chutnalo. A pokud jste zvědaví, co bude příště, tak se mají vaše mlsné jazýčky na co těšit. Podíváme na gnocci se špenátem, které hravě zvládnete i Vy!

Arrivederci!

O autorovi

Myboxx
Lifestyle Web

Exkluzivní web o kultuře, společnosti a lidech. Vše co žijeme, co jsme a čeho jsme součástí. Myboxx - můj svět!

Komentáře

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. more information

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zavřít