V tomto období není nic zvláštního na tom, když na každém rohu, supermarketu atd. narazíme na dýně všeho druhu. Ještě aby ne, když podzim je sezóna této donedávna poměrně opomíjené plodiny. No a pokud jste ještě nenašli vhodné využití, či zajímavý recept na dobré jídlo z této zvláštnosti, máme pro vás tip. Kromě krémové polévky můžete vyzkoušet také netradiční bramboráky resp. hokaidáky.

INGREDIENCE:
1 kg  – dýně Hokaido
10 dKg – sýr Eidam
2 x vejce
2 x menší červená cibule
20 dKg – anglické slaniny
4 x stroužek česneku
sůl dle chuti (dvě lžičky)
pepř dle chuti
solamyl (lžička)
majoránka (lžička)
citron nebo limeta
1x feferonka

1.) Jedno asi kilové hokaido rozkrojíme a zbavíme jadérek. Můžeme okrájet, nemusíme.

11950904_10205996963034976_1670285944_n

2. ) Na jemném struhadle postrouháme a smícháme se solamylem, vajíčky, jemně pokrájenou cibulkou, slaninou a sýrem.

11950927_10205997046917073_195062822_n

3.) Dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, citronem a majoránkou. Pro milovníky ostrých pokrmů můžeme dochutit jemně pokrájenou feferonkou.

11998213_10205997175480287_844011405_n

4.) Na rozpáleném oleji smažíme pár minut z obou stran.

11793360_10205997276962824_1248133605_n

5.) A rychlá podzimní chuťovka je na světě. Dobrou chuť.

11992643_10205997299963399_393485929_n

O autorovi

Myboxx
Lifestyle Web

Exkluzivní web o kultuře, společnosti a lidech. Vše co žijeme, co jsme a čeho jsme součástí. Myboxx - můj svět!

Komentáře

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. more information

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zavřít