1. OHŘÍVÁNÍ VODY
Vždy používejte čerstvou vodu. Voda, která už byla jednou převařena, je deoxidovaná a nebude z ní dobrý nálev. Pokud je to možné, voda by měla být přefiltrována, aby byl odstraněn chlór a jiná aditiva, která ovlivňují chuť. Ohřejte vodu na teplotu doporučovanou pro váš čaj za použití elektrické rychlovarné konvice nebo elektrického ohřívače vody.
2. VÝBĚR ČAJE
Vyberte si vaši oblíbenou směs z naší velké řady čajů. Černé čaje se nejčastěji pijí odpoledne. Avšak pokud hledáte světlejší čaj, vyberte si jeden z mnoha našich zelených čajů nebo bylinkových nálevů. Použijte 1 malou lžičku čaje na osobu plus jednu do hrnce.
3. TIPY PRO VAŘENÍ
Jakmile voda dosáhne vhodné teploty, měla by být ihned nalita na čajové listy, aby vznikl nejlepší čaj. Zkontrolujte si čas vaření čaje, protože se u jednotlivých směsí liší. Při vaření zakryjte konvici víkem, aby teplo neunikalo ven. Když je váš čaj hotový, ihned odstraňte sypaný čaj ze sítka nebo pytlík a jemně zamíchejte.
4. POKYNY PRO VAŘENÍ SYPANÉHO ČAJE
Černé čaje: Teplota – 100°C Doba – 4.6 Min
Zelené čaje: Teplota 90-100°C Doba – 4-7 Min
POKYNY PRO VAŘENÍ ČAJE V PYTLÍKU
Černé čaje: Teplota – 100°C Doba – 3-5 Min
Zelené čaje: Teplota – 90-100°C Doba: 3-5 Min
Decefeinové čaje: Teplota – 100°C Doba – 3-5 Min
Ovocem ochucené černé čaje Teplota – 100°C Doba – 3-5 Min
Bylinné čaje: Teplota – 100°C Doba – 5 Min
POKYNY PRO VAŘENÍ LEDOVÉHO ČAJE
V závislosti na chuťových preferencích, doporučujeme
12 – 16 čajových sáčků na 2l konvici. Jakmile je čaj uvařen, nalijte do 2l džbánu, který je z poloviny naplněn ledem.
Černé čaje a ovocem ochucené černé čaje: Teplota – 100°C Doba – 8 Min
Zelené čaje: Teplota – 90-100°C Doba – 3-5 Min
Bylinné čaje: Teplota – 100°C Doba: 5 Min